23 Şubat 2010 Salı

Buruk sevinç

Sevgili arkadaşım Derya Yüksel bloğa yolladığı son yazıya "P.Eluard"ın bir şiirini eklemiş ve "her acının sonunda bir açık pencere vardır" demişti...
O pencere bu gün (23 Şubat 2010) gece saat 23'e doğru açıldı.
Açılan aslında bir pencere değil bir "kapı"ydı.
O kapı Ceren dahil "10" kişiyi "özgür" kılarken, aynı zamanda, daha önce özgürlüklerini bekleyen 13 kişiden üçünün bu beklentisini önümüzdeki "dört" aya uzattı.
Necdet,Melek ve Ergin üç ay süreyle demir parmaklıkların ardında olacaklar.
İşte bu yüzden Ceren'in özgürlüğüne kavuşmasından dolayı yeterince sevinemedik.
Yine de bugün Beşiktaş Adliyesi'ne gelerek, ya da tel.mesajıyla desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Sevgi ve dostlukla...

NOT: Bu Bloğa yazmayı ve arkadaşlarınıza duyurmayı unutmayın ve ertelemeyin...

3 yorum:

  1. "DEVRİMCİ KARARGAH"TA 10 TAHLİYE

    Aylin, Ceren, Mehmet ve 7 Kişi Daha 10 Ay Sonra Serbest

    "Devrimci Karargah" örgütüne üye oldukları gerekçesiyle hiçbir geçerli kanıt olmaksızın 10 aydır hapiste tutulan aralarında Aylin Duruoğlu, Ceren Sütlaş, Mehmet Yeşiltepe'nin de bulunduğu 10 sanık serbest bırakıldı. Dava 29 Haziran'da sürecek.
    İstanbul - BİA Haber Merkezi
    23 Şubat 2010, Salı

    "Devrimci Karargah" örgütü davasının Salı gece yarısına doğru sona eren ilk duruşmasında Aylin Duruoğlu, Mehmet Yeşiltepe, Ceren Sütlaş, Sevim Öztürk, Nail Arıkan, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Melek Seven, İbrahim Şimşek ve Metin Akdemir tahliye oldu.

    İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık dokuz saat süren duruşmanın sonunda, duruşma savcısının talepleri doğrultusunda, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer, Ergin Öncü, Fatih Aydın, Melek Seven ve Necdet Öztürk’ün tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dava 29 Haziran'a ertelendi.
    10 ay neden hapis yattılar?

    Operasyonda örgütle ilişkisi olmayan kişilerin tutuklandığı yönünde şüpheli avukatlarının tutuklamalara karşı yaptıkları itirazlar mahkemece operasyonun "toplumda uyandırdığı infial" gerekçe gösterilerek sistematik şekilde reddedilmişti.

    Sık sık Emniyet güçlerinin delil diye topladıkları unsurların tartışıldığı duruşma sonunda 16 tutukludan 10'u tahliye edildi. 17 sanıklı davada gazete bayii Mustafa Aşula tutuksuz yargılanıyordu.

    Mahkeme, Gümrük Müdürlüğü'nden tutukluluk halinin devamına karar verdiği gümrük muhafaza memuru sanık Ergin Öncü'nün nöbet çizelgesinden isteyecek.
    Türkiye'ye kendisi döndü; 14 ay tutuklu kalacak

    Mahkeme, 27 Nisan 2009'da gerçekleştirilen ve Orhan Yılmazkaya ile birlikte bir polis ve bir sivilin de öldüğü "Devrimci Karargah Operasyonu"nun gerçekleştiği daireyi kiralayan kişi olan Necdet Öztürk'ü tahliye etmeyi reddetti. Öztürk, operasyon yapıldıktan sonra bulunduğu Ukrayna'dan Türkiye makamlarıyla ilişkiye geçip ülkeye dönerek ifade vermek üzere polise kendisi başvurmuştu.

    Aralarında Devrimci Hareket dergisi çalışanı Mehmet Yeşiltepe ve gazetevatan.com internet sitesi yetkilisi Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 17 kişi hakkında açılan davanın iddianamesi, 15 Eylül 2009'da hazırlandı.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer ve İbrahim Şimşek hakkında ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' ile ''kasten adam öldürmek'' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyordu.

    Mehmet Yeşiltepe, Ergin Öncü, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Mustafa Aşula, Nail Arıkan, Necdet Öztürk, Sevim Öztürk, Melek Seven, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir hakkında da 7.5 ile 36'şar yıl arasında değişen hapis cezaları; Aylin Duruoğlu hakkında ise ''örgüt üyeliği'' suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyordu.(EK/EÖ)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ceren özgürlüğüne kavuşmana çok sevindik. Bilirmisin bilmiyoruz Türkiyeli aydınlar içinde babanın yeri bizler için çok farklı bir konumdadır, babanın geçmişte kaleme aldığı Tunceli,ye borcumuzu ödüyormuyuz yazısında anlatmak istedikleri Dersim,in çiğlığını en insani boyutta kamuoyuna taşımasındaki dost sıcaklığını hiç bir zaman unutmuyacağız.Keşke senin için güzel sözlerden öteye bir şeyler yapabilsekde vicdanımızı rahatlatabilsek.Dersim,lilerin her zaman dostlarının yanında olduğunu bilmeni istiyoruz. Tekrar tekrar geçmiş olsun.S.O.S.Munzur çevre aktivistleri

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ceren , hem buralarda olmayışım hemde bazı endişelerim nedeniyle bir türlü bakamadım. Uzun lafın kısası ŞUANDA ÇOK AMA ÇOK MUTLUYUM. HEPİNİZİ SEVGİYLE KUCAKLIYORUM. Tabiki sevgili baban ve annenide . Görüşüp paylaşabilmek dileği ile sevgiyle kalın... NEŞE İYİER

    YanıtlaSil